1. Kyrie
2. Agnus Dei
3. Jesu Christe
4. Domine
5. Benedictus
6. Virgo gloriosa
7. Osanna

  • Year of composition: 1872
  • Work category: Mixed choir and instruments
  • Dedication: 'Dedicated to the Philharmonic Society in Uppsala from Aug. Söderman' (according to Abr. Lundquist, ed. no. 1273)
  • Duration: 14 min



Solo voices/choir

Mixed choir (S.A.T.B.) and soprano solo (no. 1 and no. 6)

Examples of printed editions

Abr. Lundquists Musikförlag, Abr. L. 4123
Abr. Lundquist, ed. no. 1273

Description of work

1. Kyrie: Andante C minor 4/4 (C)
2. Agnus Dei: Andante F major 4/4 (C)
3. Jesu Christe: Andante D minor 4/4 (C)
4. Domine: Andante C-sharp minor 4/4 (C)
5. Benedictus: Andante E major 3/4
6. Virgo gloriosa: Andante C minor 4/4 (C)
7. Osanna: Allegro moderato C major 4/4 (C)

Work comment

Most of the movements in this work are originally composed as incidental music.


1. Kyrie eleison. Christe eleison. Kyrie eleison.

2. Agnus Dei miserere nobis.

3. O Jesu Christe care sol pectoris præclare, attende vota nostra grate. O Jesu Christe care sol pectoris præclare, excellens bonitate. Attende vota nostra grate.

4. Domine Jesu Christe Rex gloriæ. Salva nos Domine.

5. Benedictus qui venit in nomine Domini.

6. Virgo gloriosa Mater dolorosa nobis benigna sis. Lenis nos tuere tristibus medere. Sancta, te precamur te votis veneramur. Virgo, fac salvamur te votis veneramur fac salvamur mali vinculis.

7. Osanna in excelsis.

Media files

Edition Swedish Musical Heritage